Ochrana osobných údajov
Személyes adatok védelme

website created by
orbie computers


Továbbtanulás - 2024/2025

Tanulmányi szakok és szakmák

_2022_2023.png


Az alapiskolák végzős diákjai a 2024/2025-ös tanévben a következő 3-éves szakmákra jelentkezhetnek:

2964 H cukrász 

A cukrász szakmát végzett tanuló önállóan képes elkészíteni egyszerűbb és összetett cukrászati készítményeket a közétkeztetési egységekben és cukrászműhelyekben a mindennapi üzemeltetés során valamint ünnepi alkalmakra.

A cukrász szakmát végző tanuló az általános tantárgyak mellett a következőket tanulja: gazdaságtan, kémia, nyersanyagismeret, szakrajz, technológia, munkaerő-piaci ismeretek, szlovák szaknyelvi társalgás, szakmai gyakorlati képzés.

A cukrász szakmát tanuló diákok szakképzéséről, szakmai gyakorlatáról információkat ide kattintva olvashatnak. 
A cukrász szakmát tanuló diákok záróvizsgájáról információkat ide kattintva olvashatnak.  

 

cukrasz

6456 H fodrász 

A fodrász szakmát végzett tanuló önállóan képes diagnózist felállítani a haj szerkezetéről, és megállapítani a frizura elkészítésének menetét, áttekintése van a használatos készítményekről, ismeri a tulajdonságaikat, és helyesen tudja használni azok adagolását.

A fodrász szakmát végző tanulók az általános tantárgyak mellett a következőket tanulják: gazdaságtan, anyagismeret, technológia, szakrajz, egészségtan, pszichológia- és társadalmi nevelés, munkaerő-piaci ismeretek, szlovák szaknyelvi társalgás, szakmai gyakorlati képzés.

A fodrász szakmát tanuló diákok szakképzéséről, szakmai gyakorlatáról információkat ide kattintva olvashatnak. 
A fodrász szakmát tanuló diákok záróvizsgájáról információkat ide kattintva olvashatnak.


fodrasz


 

2487 H 02 autószerelő-műszerész 

Az autószerelő-műszerész szakmát végzett tanuló képzett szakember, aki képes specializált munkahelyeken, gyártó vállalatokban és javítóműhelyekben a megfelelő munkálatokat elvégezni. Próbautak és vizsgálatok alapján képes felismerni az alapmeghibásodásokat.

Az autószerelő-műszerész szakmát végző tanuló az általános tantárgyak mellett a következőket tanulja: gazdaságtan, gépészeti alapismeretek, gépipari technológia, műszaki rajz, elektrotechnikai alapismeretek, gépkocsik, gépkocsi-diagnosztika- és  javítás, elektrotechnika, munkaerő-piaci ismeretek, szlovák szaknyelvi társalgás, szakmai gyakorlati képzés.   

Az autószerelő-műszerész szakmát tanuló diákok szakképzéséről, szakmai gyakorlatáról információkat ide kattintva olvashatnak. 
Az autószerelő-műszerész szakmát tanuló diákok záróvizsgájáról információkat ide kattintva olvashatnak.

 

2487 H 02 autószerelő-villamos műszerész 

Az autószerelő-villamos műszerész szakmát végzett tanuló képzett szakember, aki képes specializált munkahelyeken, gyártó vállalatokban és javítóműhelyekben a megfelelő munkálatokat elvégezni. A gépjármű technikában képes használni és fejleszteni az alkalmazott elektrotechnikát és elektronikát. 

Az autószerelő-villamos műszerész szakmát végző tanuló az általános tantárgyak mellett a következőket tanulja: gazdaságtan, gépészeti alapismeretek, gépipari technológia, műszaki rajz, elektrotechnikai alapismeretek, gépkocsik, gépkocsi-diganosztika- és  javítás, elektronika, villamossági mérések, elektromos tartozékok, munkaerő-piaci ismeretek, szlovák szaknyelvi társalgás, szakmai gyakorlati képzés.

Az autószerelő-villamos műszerész szakmát tanuló diákok szakképzéséről, szakmai gyakorlatáról információkat ide kattintva olvashatnak. 
Az autószerelő-villamos műszerész szakmát tanuló diákok záróvizsgájáról információkat ide kattintva olvashatnak.


autoszerelo

 

6445 H szakács, szakácsnő 

A szakács, szakácsnő szakmát végzett tanuló önállóan képes elkészíteni ételeket közétkeztetési üzemekben a mindennapi üzemeltetés során és ünnepi alkalmakkor. Elkészít egyszerű ételeket, összetett ételsort, frissensülteket, salátákat és édességeket.

A szakács, szakácsnő szakmát végző tanuló az általános tantárgyak mellett a következőket tanulja: gazdaságtan, gazdasági számítások, társadalmi kommunikáció, élelmiszer-ismeret és táplálkozástan, technológia, terítési és tálalási ismeretek, munkaerő-piaci ismeretek, üzemi berendezések, szlovák szaknyelvi társalgás, szakmai gyakorlati képzés.

A szakács, szakácsnő szakmát tanuló diákok szakképzéséről, szakmai gyakorlatáról információkat ide kattintva olvashatnak. 
A szakács, szakácsnő szakmát tanuló diákok záróvizsgájáról információkat ide kattintva olvashatnak.


szakacs

 

6444 H pincér, felszolgálónő 

A pincér, felszolgálónő szakmát végzett tanuló önállóan képes elvégezni az egyszerű és összetett felszolgálást a közétkeztetési egységekben a mindennapi üzemeltetés során és ünnepi alkalmakkor.

A pincér, felszolgálónő szakmát végző tanuló az általános tantárgyak mellett a következőket tanulja: gazdaságtan, gazdasági számítások, társadalmi kommunkáció, élelmiszer-ismeret és táplálkozástan, technológia, terítési és tálalási ismeretek, munkaerő-piaci ismeretek, üzemi berendezések, szlovák szaknyelvi társalgás, szakmai gyakorlati képzés.


A pincér, felszolgálónő szakmát tanuló diákok szakképzéséről, szakmai gyakorlatáról információkat ide kattintva olvashatnak. 
A pincér, felszolgálónő szakmát tanuló diákok záróvizsgájáról információkat ide kattintva olvashatnak.


pincer

 

Az alapiskolák végzős diákjai a 2024/2025-ös tanévben a következő
4-éves (érettségivel végződő) tanulmányi szakokra jelentkezhetnek:

6405 K idegenforgalmi marketing ügyintéző

Az idegenforgalmi marketing ügyintéző szakot végzett tanuló képzett szakember az idegenforgalmi szolgáltatások nyújtásának területén. Két idegen nyelven beszél, ismeretekkel rendelkezik kereskedelmi- vállalkozói téren és idegenforgalmi szolgáltatások technikájának területén.


Az idegenforgalmi martketing ügyintéző szakmát tanuló diákok szakképzéséről, szakmai gyakorlatáról információkat ide kattintva olvashatnak.

 

6355 M idegenforgalmi szolgáltatások

Az idegenforgalmi szolgáltatások szakot végzett tanuló képzett szakember az idegenforgalmi szolgáltatások nyújtásának területén. Két idegen nyelven beszél, ismeretekkel rendelkezik kereskedelmi- vállalkozói téren és idegenforgalmi szolgáltatások technikájának területén.


Az idegenforgalmi szolgáltatások szakmát tanuló diákok szakképzéséről, szakmai gyakorlatáról információkat ide kattintva olvashatnak
.


idegenforgalom

 

Az alapiskolák végzős diákjai a 2024/2025-ös tanévben a következő
5-éves (érettségivel végződő) tanulmányi szakra jelentkezhetnek:

6323 K vendéglátó-ipar és idegenforgalom 

A vendéglátó-ipar és idegenforgalom szakot végzett tanuló képzett szakember az idegenforgalmi szolgáltatások nyújtásának területén. Két idegen nyelven beszél, ismeretekkel rendelkezik kereskedelmi- vállalkozói téren és idegenforgalmi szolgáltatások technikájának területén.

A vendéglátó-ipar és idegenforgalom szakmát tanuló diákok szakképzéséről, szakmai gyakorlatáról információkat ide kattintva olvashatnak. 
A vendéglátó-ipar és idegenforgalom szakmát tanuló diákok záróvizsgájáról információkat ide kattintva olvashatnak.


hotelova

 

 

Iskolai tájékoztató:

Iskolai tájékoztató az alapiskolák végzős diákjai számára a 2024/2025-ös iskolai évre: Iskolai tájékoztató - 2021/2022 (PDF)

 

  • szakmai gyakorlat külföldön is tölthetik diákjaink. Mind angol, mind német nyelvterületen színvonalas helyeken végezhetik szakgyakorlatukat.
  • Iskolánk színjátszó csoportja, a LÁMPALÁZ a Diákönkormányzattal karöltve iskolánk fontos eseményeit teszi emlékezetessé színvonalas előadásaikkal.


A 2024/2025-ös tanévre jelentkezni lehet a 2-éves szakosító (3-éves szakmákat végzők) tanulmányi szakokra:

6403 L vállalkozás a szakmák és szolgáltatások területén

A kétéves 6403 L 00 vállalkozás a szakmák és szolgáltatások területén tanulmányi szak abszolvense a képzés befejezése után megszerzi a második, azaz teljes középfokú szakmai végzettséget (érettségi). A tanulmányi szak elvégzése elsősorban egy saját kis- vagy középvállalkozás megalapítását és sikeres működtetését teszi lehetővé az abszolvens számára a szolgáltatások területén.

A tanulmányi szakra a következő szakmákkal rendelkező diákok jelentkezhetnek: fodrász, manikűrös, asztalos, kárpitos, kőműves, ács-tetőfedő, bádogos, kőfaragó, cserépkályhakészítő, festő, szigetelő,  padlókészítő, kéményseprő, pincér, szakács, kirakatrendező, fényképész, könyvkötő, elárusító, vendéglátó, kovács, lakatos, aranyműves-ékszerész, díszműasztalos, művész kárpitos, keramikus.

 

2414 L 01 gépészet – készülékek, gépek és berendezések gyártása, szerelése, javítása

A gépészet szakot végzett tanuló elsajátította a kézi és gépi anyagmegmunkálást, a gépi alkatrészek gyártását és szerelését, az összetett gépek és berendezések hibáinak diagnosztizálását és eltávolítását, valamint a lánghegesztést és lángvágást.

A gépészet szakot végző tanuló az általános tantárgyak mellett a következőket tanulja: vállalkozás és gazdaságtan, műszaki mechanika, műszaki mérések, gépgyártás automatizálása, szerelés- és javítástechnológia, számvitel, vezetési és irányítási ismeretek, szlovák szaknyelvi társalgás, szakmai gyakorlat.

 

A 2024/2025-ös tanévre jelentkezni lehet a 2-éves szakosító (érettségi utáni) tanulmányi szakra:

6314 N idegenforgalom

Az idegenforgalom szakot végzett diák képzett szakember az idegenforgalmi szolgáltatások nyújtásának területén. Két idegen nyelven beszél, ismeretekkel rendelkezik kereskedelmi- vállalkozói téren és idegenforgalmi szolgáltatások technikájánakterületén.

Az idegenforgalom szakot végző tanuló a következő tantárgyakat tanulja: kultúrtörténeti ismeretek, társadalmi kommunikáció, idegenforgalmi földrajz, idegenforgalmi gazdaságtan, idegenforgalmi vezetési és marketing ismeretek, idegenforgalmi szolgáltatások, az idegenforgalmi vállalkozás gazdaságtana, idegenforgalmi jog, informatika, ügyviteli és iratkezelési módszerek, levelezés, idegenvezetési ismeretek, szállodaipari ismeretek, informatikai szeminárium, testnevelés, szakmai gyakorlat, német nyelv, angol nyelv.

A 2-éves szakosító (érettségi utáni) tanulmányi szakra a jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

  • Jelentkezési lap (feljebb letölthető)
  • Utolsó évi bizonyítvány fénymásolata
  • Érettségi bizonyítvány fénymásolata

FELNŐTTKÉPZÉS - a szakmák iránt érdeklődők számára:

Felnőttképzés - jelentkezés