website created by
orbie computers

 

  Szakmai gyakorlat

  Az iskola a hazai lehetőségek mellett külföldi szakképzést is biztosít a diákok számára. Már több éve az ERASMUS + program keretén belül Ciprus szigetén és Németországban rövidebb és hosszabb távú szakképzésen vehetnek rész a pincér, szakács, cukrász, hotelakadémiás és idegenforgalmas diákok. A külföldi szakképzések a Veszprémi Szakképzési Centrum „SÉF” Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziumával és Szakközépiskolájával közösen valósulnak meg. Velük együtt valósíthattuk meg idén szeptemberben a Kárpát-medencei szakképzésfejlesztés elnevezésű programot is. Az idegen nyelv aktív használata mellett a pincér tanulók különféle terítési, felszolgálási és szervezési ismereteket sajátítanak el. A szakács tanulók megtanulják a görög, illetve német ételek elkészítését, fűszerezési és tálalási sajátosságokat.
  A hotelakadémiások és az idegenforgalmasok a szállodák recepcióján dolgozhatnak, kapcsolatban vannak a vendégekkel, szobafoglalásokat intéznek és rendezvényeket szerveznek a külföldi kollégáikkal együtt a szálloda vendégeinek. A szakmai fejlődés mellett a diákok idegen nyelvi tudása és személyisége is fejlődik.
  A vendéglátóipar, idegenforgalom és hotelakadémiai tanulók részére külföldi szakmai gyakorlatot biztosítunk. Az előző években Görögországban, Németországban és Cipruson tölthettek a diákok több hónapot.
  Idén a németországi AHORN Hotel am Fichtelberg hotel nyújt lehetőséget a szakmai gyakorlat végzésének, valamint a ciprusi Asterias Beach Hotel
  .Szakmai gyakorlat
Ciprus
.


Szakmai gyakorlat
Hollandia
.


Szakmai gyakorlat
Németország
.


Szakmai gyakorlat
Görögország
.