website created by
orbie computers

 

    Suliújság

Mi a Penge?

„Csak a penge olvas!”

Penge, az iskolaújságunk, a 2006/2007-es évfolyamban indult egy próbaszámmal. Azóta évente kétszer jelenik meg tizenkét oldalon. A lapot természetesen diákjaink írják és szerkesztik.

Az évente változó-alakuló szerkesztőcsapat motorja Bazsó Tímea, aki kiváló ötletekkel látja el a többieket, s szinte újságírói ügyességgel lát a témák feldolgozásához is. Vida Gergely felügyelő tanár segítségével arra törekszünk, hogy a lap aktuális legyen, bepillantást nyújtson iskolánk mindennapi „diákéletébe”.

Minden szám ún. tematikus szám, ami annyit jelent, hogy a szokásos rovatokon kívül /életmód, irodalom, horoszkóp/ mindig fókuszálunk egy-egy kiemelt, kultúránkat, műveltségünket érintő problémára, témára, amelyet mélyebben feldolgozunk, hogy gyarapodjék olvasóink szürkeállománya. Foglakoztunk már a horror jelenségével, az álmok világával, a következő szám pedig az animációs filmek világába kalauzol majd.

Jó olvasást! Az évente változó-alakuló szerkesztőcsapat motorja Kiss Krisztina, aki kiváló ötletekkel látja el a többieket, s szinte újságírói ügyességgel lát a témák feldolgozásához is. Szabó T. Anastázia felügyelő tanár segítségével arra törekszünk, hogy a lap aktuális legyen, bepillantást nyújtson iskolánk mindennapi „diákéletébe”.

Minden szám ún. tematikus szám, ami annyit jelent, hogy a szokásos rovatokon kívül /életmód, irodalom, horoszkóp/ mindig fókuszálunk egy-egy kiemelt, kultúránkat, műveltségünket érintő problémára, témára, amelyet mélyebben feldolgozunk, hogy gyarapodjék olvasóink szürkeállománya. Foglalkoztunk már a horror jelenségével, az álmok világával, és az animációs filmek világából is kaptunk már ízelítőt.

Jövőbeni terveink közt szerepel, hogy bővítsük állandó rovataink listáját. Így a következő számoktól olvashatják az Ép testben ép lélek, News, és Külföldre keresztelt rovatainkat.

A legutóbbi számban sok diák magára ismerhetett, hiszen az iskolai rendezvények megörökítésére is szántunk pár oldalt. Két diáklány Németországban töltött szakmai gyakorlatáról is olvashattunk. Óvjuk városunkat címmel Horváth Bianka írt fogalmazást, melyet egy diákunk saját készítésű fényképei illusztrálnak. Sárkány Éva ismét egy remek filmet ajánlott a figyelmünkbe, és a horoszkópból kiolvashattuk a jövendőt.

Jó olvasást!A penge 2016. decemberi száma::

PENGE - 2016. december (PDF)

A penge 2015. májusi száma::

PENGE - 2015. május (PDF)

A penge 2015. decemberi száma:

PENGE - 2015. december (PDF)

A penge 2010. februári száma::

PENGE - 2010. február (PDF)

A penge 2009. februári száma::

PENGE - 2009. február (PDF)