website created by
orbie computers

  Szakmák

  mottónk: "A jó szakember aranyat ér!"

  3-éves szakmák:

 • 2964 H cukrász

  A cukrász szakmát végzett tanuló önállóan képes elkészíteni egyszerűbb és összetett cukrászati készítményeket a közétkeztetési egységekben és cukrászműhelyekben a mindennapi üzemeltetés során valamint ünnepi alkalmakra.

  A cukrász szakmát végző tanuló az általános tantárgyak mellett a következőket tanulja: gazdaságtan, kémia, nyersanyagismeret, szakrajz, technológia, munkaerő-piaci ismeretek, szlovák szaknyelvi társalgás, szakmai gyakorlati képzés.

 • 6456 H fodrász

  A fodrász szakmát végzett tanuló önállóan képes diagnózist felállítani a haj szerkezetéről, és megállapítani a frizura elkészítésének menetét, áttekintése van a használatos készítményekről, ismeri a tulajdonságaikat, és helyesen tudja használni azok adagolását.

  A fodrász szakmát végző tanulók az általános tantárgyak mellett a következőket tanulják: gazdaságtan, anyagismeret, technológia, szakrajz, egészségtan, pszichológia- és társadalmi nevelés, munkaerő-piaci ismeretek, szlovák szaknyelvi társalgás, szakmai gyakorlati képzés.

 • 2487 H 01 autószerelő-műszerész

  Az autószerelő-műszerész szakmát végzett tanuló képzett szakember, aki képes specializált munkahelyeken, gyártó vállalatokban és javítóműhelyekben a megfelelő munkálatokat elvégezni. Próbautak és vizsgálatok alapján képes felismerni az alapmeghibásodásokat.

  Az autószerelő-műszerész szakmát végző tanuló az általános tantárgyak mellett a következőket tanulja: gazdaságtan, gépészeti alapismeretek, gépipari technológia, műszaki rajz, elektrotechnikai alapismeretek, gépkocsik, gépkocsi-diagnosztika- és javítás, elektrotechnika, munkaerő-piaci ismeretek, szlovák szaknyelvi társalgás, szakmai gyakorlati képzés.   

 • 2487 H 02 autószerelő-villamos műszerész

  Az autószerelő-villamos műszerész szakmát végzett tanuló képzett szakember, aki képes specializált munkahelyeken, gyártó vállalatokban és javítóműhelyekben a megfelelő munkálatokat elvégezni. A gépjármű technikában képes használni és fejleszteni az alkalmazott elektrotechnikát és elektronikát.

  Az autószerelő-villamos műszerész szakmát végző tanuló az általános tantárgyak mellett a következőket tanulja: gazdaságtan, gépészeti alapismeretek, gépipari technológia, műszaki rajz, elektrotechnikai alapismeretek, gépkocsik, gépkocsi-diganosztika- és javítás, elektronika, villamossági mérések, elektromos tartozékok, munkaerő-piaci ismeretek, szlovák szaknyelvi társalgás, szakmai gyakorlati képzés.

   
 • 6445 H szakács

  A szakács, szakácsnő szakmát végzett tanuló önállóan képes elkészíteni ételeket közétkeztetési üzemekben a mindennapi üzemeltetés során és ünnepi alkalmakkor. Elkészít egyszerű ételeket, összetett ételsort, frissensülteket, salátákat és édességeket.

  A szakács, szakácsnő szakmát végző tanuló az általános tantárgyak mellett a következőket tanulja: gazdaságtan, gazdasági számítások, társadalmi kommunikáció, élelmiszer-ismeret és táplálkozástan, technológia, terítési és tálalási ismeretek, munkaerő-piaci ismeretek, üzemi berendezések, szlovák szaknyelvi társalgás, szakmai gyakorlati képzés.

   
 • 6444 H pincér, felszolgálónő

  A pincér, felszolgálónő szakmát végzett tanuló önállóan képes elvégezni az egyszerű és összetett felszolgálást a közétkeztetési egységekben a mindennapi üzemeltetés során és ünnepi alkalmakkor.

  A pincér, felszolgálónő szakmát végző tanuló az általános tantárgyak mellett a következőket tanulja: gazdaságtan, gazdasági számítások, társadalmi kommunkáció, élelmiszer-ismeret és táplálkozástan, technológia, terítési és tálalási ismeretek, munkaerő-piaci ismeretek, üzemi berendezések, szlovák szaknyelvi társalgás, szakmai gyakorlati képzés.
 •  

  Tanulmányi szakok

  mottónk: "Mindent a vendégért!"

  4-éves (érettségivel végződő) tanulmányi szak:

 • 6405 M idegenforgalmi marketing ügyintéző

  Az idegenforgalmi marketing ügyintéző szakot végzett tanuló képzett szakember az idegenforgalmi szolgáltatások nyújtásának területén. Két idegen nyelven beszél, ismeretekkel rendelkezik kereskedelmi- vállalkozói téren és idegenforgalmi szolgáltatások technikájának területén.
   
   
 • 6355 M idegenforgalmi szolgáltatások

  Az idegenforgalmi szolgáltatások szakot végzett tanuló képzett szakember az idegenforgalmi szolgáltatások nyújtásának területén. Két idegen nyelven beszél, ismeretekkel rendelkezik kereskedelmi- vállalkozói téren és idegenforgalmi szolgáltatások technikájának területén.
 •  

  5-éves (érettségivel végződő) tanulmányi szak:

 • 6323 K vendéglátóipar és idegenforgalom

  A vendéglátóipar és idegenforgalom szakot végzett tanuló képzett szakember az idegenforgalmi szolgáltatások nyújtásának területén. Két idegen nyelven beszél, ismeretekkel rendelkezik kereskedelmi- vállalkozói téren és idegenforgalmi szolgáltatások technikájának területén.
 •  

  2-éves szakosító tanulmányi szak:

 • 6403 L vállalkozás a szakmák és szolgáltatások területén

  A kétéves 6403 L 00 vállalkozás a szakmák és szolgáltatások területén tanulmányi szak abszolvense a képzés befejezése után megszerzi a második, azaz teljes középfokú szakmai végzettséget (érettségi). A tanulmányi szak elvégzése elsősorban egy saját kis- vagy középvállalkozás megalapítását és sikeres működtetését teszi lehetővé az abszolvens számára a szolgáltatások területén.

  A tanulmányi szakra a következő szakmákkal rendelkező diákok jelentkezhetnek: fodrász, manikűrös, asztalos, kárpitos, kőműves, ács-tetőfedő, bádogos, kőfaragó, cserépkályhakészítő, festő, szigetelő,  padlókészítő, kéményseprő, pincér, szakács, kirakatrendező, fényképész, könyvkötő, elárusító, vendéglátó, kovács, lakatos, aranyműves-ékszerész, díszműasztalos, művész kárpitos, keramikus.


 • 6421 L közétkeztetés

  A közétkeztetés szakot végzett tanuló képzett a közétkeztetési egység működtetése és szervezése területén, valamint képes önálló vállalkozói tevékenységet folytatni az említett területen.

  A közétkeztetés szakot végző tanuló az általános tantárgyak mellett a következőket tanulja: gazdaságtan, számvitel és statisztika, idegenforgalom, üzemviteli módszerek, közétkeztetési vezetési és irányítási ismeretek, jogi alapismeretek, marketing, gazdasági levelezés, szállodai szolgáltatások, italismeret, munka- és marketingpszichológia, szlovák szaknyelvi társalgás, szakmai gyakorlat.
   
 • 6426 L hajkozmetika

  A hajkozmetika szakot végzett tanuló képes önállóan diagnózist felállítani a haj szerkezetéről, és megállapítani a frizura elkészítésének menetét, áttekintése van a használatos készítményekről, ismeri a tulajdonságaikat, és helyesen tudja használni azok adagolását.
   
 • 2414 L 01 gépészet – készülékek, gépek és berendezések gyártása, szerelése, javítása

  A gépészet szakot végzett tanuló elsajátította a kézi és gépi anyagmegmunkálást, a gépi alkatrészek gyártását és szerelését, az összetett gépek és berendezések hibáinak diagnosztizálását és eltávolítását, valamint a lánghegesztést és lángvágást.

  A gépészet szakot végző tanuló
  az általános tantárgyak mellett a következőket tanulja: vállalkozás és gazdaságtan, műszaki mechanika, műszaki mérések, gépgyártás automatizálása, szerelés- és javítástechnológia, számvitel, vezetési és irányítási ismeretek, szlovák szaknyelvi társalgás, szakmai gyakorlat.
   
 • 2982 L élelmiszeripari termelés – hús- és füstöltáru termelés

  Az élelmiszeripari termelés szakot végzett tanuló képes önállóan technikai és technológiai szakműveleteket elvégezni a húsiparban. Ismeri a megfelelő technikát, gépek és berendezések működését, valamint a gyártás és szolgáltatás gazdasági alapjait.

  Az élelmiszeripari termelés szakot végző tanuló az általános tantárgyak mellett a következőket tanulja: gazdaságtan, biokémia, analitikai kémia, mikrobiológia, technológia, élelmiszer-ismeret és táplálkozástan.
 •  

  2-éves szakosító (érettségi utáni) tanulmányi szak:

 • 6314 N idegenforgalom

  Az idegenforgalom szakot végzett tanuló képzett szakember az idegenforgalmi szolgáltatások nyújtásának területén. Két idegen nyelven beszél, ismeretekkel rendelkezik kereskedelmi- vállalkozói téren és idegenforgalmi szolgáltatások technikájának területén.

  Az idegenforgalom szakot végző tanuló a következő tantárgyakat tanulja: kultúrtörténeti ismeretek, társadalmi kommunikáció, idegenforgalmi földrajz, idegenforgalmi gazdaságtan, idegenforgalmi vezetési és marketing ismeretek, idegenforgalmi szolgáltatások, az idegenforgalmi vállalkozás gazdaságtana, idegenforgalmi jog, informatika, ügyviteli és iratkezelési módszerek, levelezés, idegenvezetési ismeretek, szállodaipari ismeretek, informatikai szeminárium, testnevelés, szakmai gyakorlat, német nyelv, angol nyelv.