website created by
orbie computers

 

 





LÁMPALÁZ - iskolánk színjátszó csoportja

A DIÁKÖNKORMÁNYZAT és iskolánk színjátszó csoportja, a LÁMPALÁZ 2013. december 20-án karácsonyi műsort adott iskolánk diákjainak és tanárainak. Mgr. Art Házi Csilla és csapata is ellátogatott hozzánk egy zumba bemutatóval. A műsort a DÖK elnöke, Manek Dóra és a DÖK alelnöke, Kovács László konferálta.

 

A közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából ellátogattunk karácsonyi műsorunkkal a dunaszerdahelyi Keleti Panzió lakóihoz. A DIÁKÖNKORMÁNYZATTAL közösen karácsonyi műsorral leptük meg a nyugdíjasokat.

 

Iskolánk színjátszó csoportja, a LÁMPALÁZ 2012. december 21-én a DIÁKÖNKORMÁNYZATTAL közösen karácsonyi műsort adott iskolánk diákjainak és tanárainak. Az előadást a Kék madár köré, vagyis a boldogság keresése köré építettük. Az előadás során a két főszereplő keresi a boldogság kék madarát a múltban és a jövöben egyaránt. Végül a két fiú megtalálja a boldogságot kistestvérük születésében.

           

           

           

  

 

A közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából iskolánkban vendégül láttuk a dunaszerdahelyi Keleti Panzió lakóit és ápolóit. Ez alkalomból a DIÁKÖNKORMÁNYZATTAL közösen karácsonyi műsorral leptük meg a nyugdíjasokat.

 

2012. március 15-én iskolánk  délután az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseit ünnepelte. Máricus 15-e épp arra a hétre esett, amikor a zalaegerszegi Páterdombi Szakképző Iskola ellátogatott hozzánk. Délelőtt a zalaegerszegi vendégek diákjainkkal együtt zalai különlegességeket főztek és sütöttek, amit a déli fogadáson fel is tálaltak a vendégeknek. A fogadás után a LÁMPALÁZ  kultúrműsort adott elő.  Majd a zalaiakkal együtt elmentünk a városban tartott koszorúzásra.

A márciusi ünnepről készült fényképek és videó megtekinthető itt.
   

 

A LÁMPALÁZ színjátszó csoport a 2011/2012-es iskolai év karácsonyán két darabbal is előállt. Az egyik darab egy Hófehérke és hét törpe paródia volt. Igaz, ez nem karácsonyi darab, de a karácsonyi műsorból a humort nem szerették volna kihagyni. A másik darab ennek az ellentétje volt, mint tartalmilag, mint műfajilag.

           

     


A másik előadásban társadalombírálatot látott a közönség. Azt mutatták be, hogy a modern kor embere még karácsony nagyságát is anyagiakban méri. A színdarab címe A piactéren volt.

           

     

 

Amatőr színészeink első fellépése a 2010/2011-es iskolai évben a március 15-ei megemlékezés volt. A műsor elkészítése nagyobb kihívás volt a diákok számára, mint a karácsonyi műsorra készített Karácsonyi ének című Charls Dickens mű feldolgozása. Az előadásból természetesen nem hiányozhatott a humor és az alkalomhoz illő komolyság sem. A márciusi eseményeket verselve és megzenésítve adták elő.

Az előadáson készített képek megtekinthetők itt.


A LÁMPALÁZ színjátszó csoport elsőként, Charls Dickens Karácsonyi énekét dolgozta fel, melyet a karácsonyi műsor részeként mutattak be. Dickens műve hosszú délutánok kemény munkájának gyümölcseként került színpadra. A próbák során a különböző életkorú és osztályokba járó diákok közt igazi barátságok szövődtek. A LÁMPALÁZ debütálása a közönség és a "színészek" véleménye szerint is igazán sikeresnek mondható.

Néhány szó az első színpadra vitt műről:
A mű karácsonyi kísértet-história. A szőrösszívű Scrooge úr, a zaklató, szipolyozó, zsugori, kapzsi vén bűnös, akinek a karácsony is csak olyan nap, mint a többi. Dühvel és megvetéssel nézi az emberek ünnepi készülődését, és mindent megtesz, hogy másoknak se legyen tökéletesen boldog a karácsonya. A szellemek megjelenései megváltoztatják, új emberré teszik Scrooge urat. Más szemmel kezdi látni a világot. Jó barát, jó gazda, jó szomszéd válik belőle.

Szereplők:

 • Ebenezer Scrooge - Baranovics Gergely
 • Bob Cratchit - Nagy Gábor
 • Cratchit gyermekei - Czucz Zoltán, Molnár Simona, Lelkes Márk, Bíró Dávid
 • Tim Cratchit "Pici Tim" - Tóth Tamara
 • Cratchitné - Varga Mónika
 • Fred - Horváth Tamás
 • Fred felesége - Szalay Tímea
 • Fred barátai - Vass Gábor, Tóth Erzsébet
 • Két úriember - Nagy Gábor, Vass Gábor
 • Három üzletasszony - Takács Beáta, Hajdú Eszter, Tóth Erzsébet
 • egy fiú az utcán - Boroššová Kitti
 • szellem - Horváth Bianka
 • szellem - Boroššová Kitti
 • pap - Nagy Gábor
 • narrátor - Steiger Anita