website created by
orbie computers

 


A szentendrei baráti iskola látogatása a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában


A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolába március 28-án ellátogatott a szentendrei Petzelt József Szakgimnáziumból és Szakközépiskolából érkezett diákcsapat és kísérő tanáraik. A két iskola közt 2018 őszén alakult ki szorosabb együttműködés.
Az előző iskolalátogatás során, melyben diákjaink utaztak el Szentendrére, már számos barátság született, így a diákok és a tanárok egyaránt örültek a viszontlátásnak. Az üdvözlés után az idegenforgalom szakos diákjaink vezették körbe vendégeinket az iskola területén, akik az elméleti oktatás mellett betekintést nyerhettek a szakképzési műhelyek működésébe és az iskolán aktívan működő Diákönkormányzat életébe is. A körbevezetést egy kis pihenés követte iskolánk vendéglátó-ipari és idegenforgalmi szaktantermében, ahol Vida Aranka, az oktatási intézmény igazgatója üdvözölte vendégeinket. Itt a diákok ismerkedhettek, beszélgethettek, fogyaszthattak a számukra elkészített harapnivalóból és a frissítőkből.
Az ismerkedést az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékéhez kapcsolódó megemlékező kultúrműsor követte, melyet a dunaszerdahelyi szakközépiskola diákjai adtak elő az iskola multimediális szaktantermében. A műsor során a Nemzeti dal mellett kortárs alkotások is elhangzottak, a műsor zárópontjaként pedig felcsendült a Nélküled c. dal is, melynek éneklésébe a helyi diákok és tanárok mellé bekapcsolódtak a testvériskola diákjai és tanárai is.
Az iskolában való vendégeskedés után a két iskola diákjai és tanárai közösen indultak Pozsony felé, hogy feltérképezzék a főváros nevezetességeit. A szentendrei vendégeink a kora esti órákban indultak haza.
Köszönjük a látogatást, várunk vissza mindenkit!

Lantai Nóra az iskola pedagógusa