website created by
orbie computers

 


V. Felvidéki Tehetségnap


A Szlovákia Magyar Pedagógusok Szövetsége a Magyar Kormány jóvoltából május 25-én, Komáromban, a Duna Menti Múzeum dísztermében 45 iskola 115 egyéni jelöltje közül 85 diákot jutalmazott. A díjazottak a hazai magyar tanítási nyelvű oktatási intézmények legtehetségesebb, kiemelkedő országos és nemzetközi eredményeket elért tanulói.
A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolát a hajkozmetikában, pontosabban a barber szakmában kiemelkedően magas, nemzetközi eredményeket is elért tanuló, Varga Péter és szaktanárai Csörgö Karolina és Szelle Tamás képviselték.
Fekete Irén, a Szlovákia Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke diákunkat és felkészítőit a természettudományok kategóriájában díjazta és könyvjutalomban is részesítette. Ez egy óriási siker, ugyanis ezen a napon a legtehetségesebb tanulók voltak értékelve.
A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola egyedüli magániskolaként képviseltette magát ezen a neves rendezvényen. Ezzel a sikerrel is bebizonyosodott az a tény, hogy egy iskola színvonala nem attól függ, hogy állami, magán vagy épp egyházi fenntartású-e, hanem az intézményben dolgozóktól – a pedagógusoktól. Iskolánk mindig is nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra a humán-, a természettudományok, művészetek és a szakmák egyes terén. A tanulmányi versenyeken elért sikerek az aktív pedagógusok és persze a diákok együttes munkájának a gyümölcsei.
A tehetségnapon Fekete Irén, a Szlovákia Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Keszegh Béla, Komárom város polgármestere buzdította a sikereket elért diákokat a képességek továbbfejlesztésére. Az előadók közt volt Bajor Péter is, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének az ügyvezető elnöke, aki a tehetséges diákok támogatási lehetőségeiről beszélt. Écsi Gyöngyi, Hetény község református lelkésze, előadóművész kapta idén a Tehetségnagykövet-díjat.
A díjazottaknak szívből gratulálunk!

Vízkeleti László igazgatóhelyettes