website created by
orbie computers

 


Nyílt nap volt a Neratovicei téri Magán Szakközépiskolában
- központban a duális szakképzés


Hatalmas volt az érdeklődés március 7-én, az interaktív nyílt napon, a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában, melyen a szervezők az oktatási intézményben tanulható szakmák és tanulmányi szakok bemutatása mellett a fő hangsúlyt a duális szakoktatásra helyezték.
Jelen voltak a Dunaszerdahelyi járás vállalkozói és munkáltatói, akik a 2019/2020-as tanévtől kezdődően partnerséget vállaltak a duális szakképzésben. Többek közt az ISTERMEAT húsgyár, a HOTEL AMADE CHATEAU*****, a Villa Rosa Étterem, a MOL Arena, a DUNAUTO DS, AUTOSERVIS Behr & Behr és a VOCATIO Kft.
Az egyes szakmákról (pincér, szakács, cukrász, cukrász szakács, hentes, fodrász, autószerelő) és tanulmányi szakokról (hotelakadémia, idegenforgalmi szolgáltatások) az érdeklődő nyolcadikosok és kilencedikesek egyenesen az iskola diákjaitól kaphattak tájékoztatást.
A munkáltatók részéről is nagy a kereslet a vendéglátó-ipari és szolgáltatói szakmák, illetve a hentes szakma iránt. Éppen ezért a 2019/2020-as tanévtől az iskola újraindítja ennek a szakmának az oktatását. Az autószerelő szakmát Halász Tibor is népszerűsítette a turbótechnikáról szóló előadásával.
Az idegenforgalmas diákok körbevezették az érdeklődőket az iskola egyes részein és a szakképzési műhelyekben. Különféle alkalmi frizurákkal, hajtetoválásokkal prezentálták magukat a sikeres fodrász és barber tanulóink, a szakácsok különféle ételfalatkákat, a cukrászok hájas tésztából készült édes és sós süteményt készítettek. Az érdeklődők betekinthettek a pincér és hotelakadémiás tanulóink tanulmányaiba is, valamint óralátogatásokon vehettek részt. Külön részleget kapott az idegen nyelvi szekció és az iskolán aktívan működő Diákönkormányzat, valamint a LÁMPALÁZ Diákszínpad.
A nyílt napot egy mára már nem mindennapi esemény kísérte, ugyanis az iskola udvarán egy hagyományos falusi disznóvágást láthattunk, disznótoros és farsangi ételeket kóstolhattunk. Közben a kultúrműsorról a LÁMPALÁZ Diákszínpad gondoskodott. Vendégünk volt JUDITH, a Felvidéki Mulatós show sztárja.
A sport terén is kipróbálhatták magukat az érdeklődők, az iskola fedett sportpályáján FIT BODY interval trainingen vehettek részt a diákok Csicsay Adél vezetésével.
A visszajelzések azt igazolják, hogy a résztvevők hasznos információk birtokában, ugyanakkor kellemes élményekkel telve mentek haza. Vízkeleti László igazgatóhelyettes

Vízkeleti László igazgatóhelyettes