website created by
orbie computers

 


A népmesemondó Molnár Máté arany sávos besorolást ért el


A magyarság kiemelkedő néprajzkutatójának és folklórgyűjtőjének, Ipolyi Arnoldnak a tiszteletére, immár tizedik alkalommal hirdették meg az országos népmesemondó versenyt.
A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolát Molnár Máté I.E osztályos tanuló képviselte a területi elődöntőn. A megmérettetésre 2019. május 10-én, pénteken került sor Bősön, a kultúrházban. A jelentkezők korosztály szerint 4 kategóriában versenyeztek. A megnyitó után az 1. és a 3. kategória, illetve a 2. és a 4. kategória versenyzői külön terembe vonultak, ahol előadták választott meséiket a zsűri tagjainak.
Molnár Máté egy csallóközi népmesével, A megpatkolt boszorkány cíművel hatalmas sikert aratott. Az eredményhirdetés előtt a zsűri még egyszer felkérte őt, hogy mondja el a kiválasztott meséjét, hogy mindenki lássa, hallja, milyen is egy igazi mesemondó.
Molnár Máté arany sávos besorolásban részesült.
Az eredményhirdetés után a zsűri tagjai szakmai értékelést tartottak. A rozsnyói országos döntőbe – mely június 3-4-én lesz – végül a 4 kategóriából Molnár Mátéval együtt 9 versenyző jutott tovább. Szívből gratulálunk!


Csölle Írisz felkészítő tanár