website created by
orbie computers

 


    Karácsonyi műsor nyugdíjasoknak - 2012. december 19.

Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet csoda nélkül élni.”

Márai Sándor


A közelgő ünnepek alkalmából vendégül láttuk a dunaszerdahelyi Keleti Panzió lakóit és ápolóit. A két intézmény már régebb óta baráti viszonyt ápol, többször sor került már közösen megszervezett műsorra, előadásra – az idősek hónapja alkalmából októberben –, melyben nagy szerepet kaptak az iskola diákjai.

A program már a délelőtti órákban kezdetét vette. A fodrász szakmában és hajkozmetika szakon tanuló diákok szaktanárukkal ellátogattak az otthonba, hogy az ünnepi készülődésből a megfelelő frizura se hiányozzon. A kora délutáni órákban a középiskolában folytatódott a karácsonyváró program. Az iskola diákjai tanáraik közreműködésében rövid kultúrműsort adtak, majd a LÁMPALÁZ színjátszó csoport előadását tekinthették meg vendégeink. Ezt követően vendégeink és diákjaink közös éneklésbe kezdtek.

A műsort a közelgő ünnepekre hangolódva beszélgetés és teázás zárta. Az ilyen és az ehhez hasonló alkalom lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a körülöttünk élő idősebb társainkra is felfigyeljünk, napjaikat színesebbé varázsoljuk.