website created by
orbie computers

 


Idegenforgalmi napok – szakma és szórakozás
2015/2016


Napjainkban az idegenforgalom igazán fénykorát éli, mint jelenség és szakma egyaránt. Ennek hangsúlyozása érdekében úgy határoztunk, hogy kétnapos program keretén belül propagáljuk a benne rejlő lehetőségek.
Március 3-án az idegenforgalmat tanuló osztályokkal Japán és Amerika légkörét varázsoltuk az iskola falai közé. A nap folyamán színes prezentációk sora mutatta be az említett országok kultúráját, szokásait, gasztronómiai jellemzőit és idegenforgalmi nevezetességeit. A szakmai előadások mellett kreatív és interaktív játékokat játszottunk, festettünk gésákat, díszítettünk muffinokat, majd a napot egy igazi amerikai film megnézésével fejeztük be.
Március 4-én Budapesten jártunk az Utazás kiállításon, amelyről bátran elmondható, hogy az egyik legszínvonalasabb idegenforgalmi program, amit a szakma nyújthat. 39. alkalommal került megrendezésre, 28 országból 350 kiállító képviseltette magát. Mindemellett kedvezményes utazási ajánlatok, nyereményjátékok és látványos programok várták az odaérkezőket.
Mindkét nap programja nagyon jól sikerült, mindannyian remekül éreztük magunkat.

Mgr. Németh Péter