website created by
orbie computers

 


    IDEGENFORGALMI-, GASZTRO- ÉS AUTÓKIÁLLÍTÁS 2015, Bécs - 2015. január 16.


Ezúttal ismét ellátogathattunk Bécsbe, ahol magas szintϋ bemutatásra kerϋltek európai és Európán kívϋli autógyárak legújabb termékei: gépkocsik, azok felszerelései. A bemutatók igazán érdekesek voltak. A diákok megtekinthették a valóságban azt, amiröl az órákon tanultak és tanulni fognak. Nagyon sok új koncepciót lehetett látni, melyek emelték az amúgy is nagyon magas szintü kiállítást.

Kiemelkedő szerepet kaptak az idei kiállításon az elektromos autók. Szinte minden márka bemutatta eleltromobiljait. Az összes bemutatott gépjármű mintegy 8% volt részben vagy teljesen elektromo meghajtású. A diákok megismerkedhettek az autógyártás legújabb csodáival, autókkal, új típusú motorokkal, új dizajn irányzatokkal és koncepciókkkal. A legtöbb diák csodálta a jelentös gépkocsigyárak legújabb autóit pl.: BMW, AUDI, TESLA, MERCEDES,

2015. január 16.-án reggel 8 órakor 108 diákunk indult útnak Bécsbe, 10 tanár kíséretében.Diákjaink 3 nagy autóbuszt töltöttek meg, s szívüket pedig teljes kíváncsisággal. Igazán az volt öröm számunkra, hogy nem csak a kíséret volt a feladatunk,hanem a kiállítás folyamán igazi szakmai konzultációra kerϋlt sor a kíséret és a diákok között, s az úton hazafelé is folytatódott a látottak elemzése.

Az autók mellett igazán nagy élmény volt megnézni az idegenforgalmi és gasztronómiai részét a kiállításnak, mert így sok esetben nemcsak egyes országok autóit , hanem magát az országot, annak nevezetességeit, üdülő kőzpontjairól és konyhájáról is kaphattunk bő és kielégítő tájékoztatást, és megismerhettük testközelbőlmi.

kidolg. Ing.Füsi N.