website created by
orbie computers

 


    A végzős diákok fodrászversenye - 2012. április 24.

Iskolánk fodrász tanulói az év vége  felé immár hagyományosan minden évben bemutattják az év közben szerzett gyakorlati tudásukat.  2012. április 24-én  a végzős fodrász tanulóink mutatták meg, mit tanultak az elmúlt évek során. Témájuk - alkalmi frizura elkészítése.

A legtöbb tanuló a hagyományos kontyot választotta, de belevittek egy-egy elemet a modern technikából is. A felkészülés időszakában sok szaklapból tájékozódtak, különféle szakmai exkurzión vettek részt, ahonnan ötleteket meríthettek. Kipróbálták ezeket, és az általuk legjobbnak tűnő megoldást készítették el a verseny során.

Minden frizurában tükröződött a leendő fodrász kialakulóban lévő egyénisége, stílusa. Volt aki a klasszikus, volt aki a modern irányt képviselte. Nehéz volt a döntés. A szakmai zsűri végül figyelme vette az egész munkafolyamatot, ez egyes műveletek pontosságát, kidolgozottságot és az összhatást. A diákok maguk készítették el modelljeik sminkjét is.

Végül az első helyezés két diáklány között oszlott meg - László Denisza, aki ez extrém stílust képviselte és Bugár Edina, aki klasszikus kontyot választotta. A legszebb frizurák alkotói jutalomban részesültek.