Ochrana osobných údajov
Személyes adatok védelme

website created by
orbie computers

 


AGROTURISZTIKAI TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS


Iskolánk idegenfogalmi szolgáltatások tanulmányi szakon tanuló diákjainak egy csoportja egynapos agroturisztikai exkurzión vett részt a nagymegyeri Plauter kúriában. A kúria a termálfürdő közelében, óriási alapterületen található, ezáltal ideális helyszínt kínál különböző rendezvények szervezésére is az alap idegenforgalmi szolgáltatásnyújtáson kívül. Megtekintettük a 3000 m2-es halastavat, amelyben különböző halfajták élnek, mint a tőponty, tükörponty, compó, süllő, csuka, busa, aranykárász, karika keszeg, dévér. A kúria önellátó, ami a mezőgazdasági termelést illeti, különböző gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények termesztése zajlik a kerti részben, amelyek aztán feldolgozásra kerülnek a konyhában.
A festői környezet vonzó a képzőművészek számára is, a kúria gyakran otthont biztosít az alkotótáboroknak. Olyan festők jártak már itt, mint Gonda Zoltán, Almási Róbert, Alim Adalov, az ő műveiket is láthattuk, mivel hálából a tábor végén ez az ajándékuk az otthont adó kúriának.
Megtekinthettük a nyári táborok helyszíneit, ahol a népi mesterségek jó részét gyakorolhatják a résztvevők (szövés, hímzés, fafaragás), megismerhetik a néphagyományokat, néptánc, népművészet és népzene által. Az esküvőszervezés kulisszatitkaiba is betekintést nyertünk, hiszen különböző díszletek állnak a házasságot kötő párok rendelkezésére (hintók a fotózáshoz, a beltérben pedig a vendéglátás kellékei).
A diákoknak lehetőségük nyílt kipróbálni a lovaglást, gyakorlott oktató segítségével, van, aki folytatni szeretné ezt a sportot. Tartalmas napot töltöttünk el Nagymegyeren, megismertük a gyakorlatban, hogy lehet összekötni a vendéglátást az agroturisztikával, sporttal és a helyi adottságok kihasználásával.

Pálfy Ingrid, az iskola szaktanára