website created by
orbie computers

 


IDEGENFORGALMI-, GASZTRO- ÉS AUTÓKIÁLLÍTÁS
Bécs - 2016. január 15-én


Ez év elején ismét ellátogathattunk Bécsbe az IDEGENFORGALMI-, GASZTRO- ÉS AUTÓKIÁLLÍTÁSRA , ahol magas szintű bemutatásra kerϋltek európai és Európán kívϋli autógyárak legújabb termékei, csodái.

Megszámlálhatatlan autógyár mutatta be legújabb fejlesztéseinek eredményeit. A diákok megismerkedhettek az autógyártás legújabb csodáival, autókkal, új típusú motorokkal, új dizajn irányzatokkal és koncepciókkal. A legtöbb diák csodálta a jelentös gépkocsigyárak legújabb autóit pl.: AUDI, BMW, TESLA, MERCEDES...

A bemutatók igazán érdekesek voltak. A diákok megtekinthették a valóságban azt, amiröl az órákon tanultak vagy tanulni fognak. Nagyon sok új koncepciót lehetett látni, melyek emelték az amúgy is nagyon magas szintü kiállítást.

Kiemelkedő szerepet kaptak az idei kiállításon a hybrid és az elektromos autók. Szinte minden autógyár bemutatta ezen a téren kifejlesztett autóit. Az összes bemutatott gépjármű mintegy 8% volt részben vagy teljesen elektromos meghajtású.

De a legtisztább meghajtómotorral ellátott hidrogén üzemeltetésű TOYOTA MIRAI is bemutatásra került, s megtekinthették diákjaink. - A modell értékesítése Japánban már tavaly decemberben megkezdődött; Európában idén nyár végétől lesz kapható . Ez az irányzat lesz talán a jövő meghatározója az autómotorok területén.

2016. január 15-én reggel 8 órakor 55 diákunk indult útnak Bécsbe, 4 tanár kíséretében /Gaál B., Bosnyák I., Horváth Z., Füsi F./. Igazán öröm volt számunkra, hogy nem csak a kíséret volt a feladatunk,hanem a kiállítás folyamán igazi szakmai konzultációra kerϋlt sor a kíséret és a diákok között, s az úton hazafelé is folytatódott a látottak elemzése. Későn este, de gazdag ismeretekkel tértünk haza.


kidolg. Ing.Füsi N.