website created by
orbie computers

 


    AUTOSALON, Nyitra 2014. október 17.

Iskolánk vezetőségének mindig nagyon fontos diákjaink szakmai tudásának gyarapítása. Ennek érdekében 2014-ben immár sokadszor adott lehetőséget diákjaink szakmai fejlődésére szakmai exkurziókkal is. Ezúttal ismét ellátogathattunk Nyitrára, ahol magas szintű bemutatásra kerültek európai és Európán kívüli autógyárak legújabb termékei: gépkocsik, azok felszerelései, műhely- felszerelési és - diagnosztikai eszközök és szerszámok, stb. nagy választékban.

2014. október 17-én reggel 8 órakor 75 diák – autószerelőink az I.B, I.C, II.B, II.C, III.B és gépészeink az I.G, II.G osztályokból– indult útnak Nyitrára, 5 tanár – Mgr. Kozma Csilla, PaeDr. Bosnyák István, Ing. Fϋsi Nándor, Mgr. Horváth Zoltán és JUDr. Seregi Vilmos– kíséretében. Igazán az volt öröm számunkra, hogy nem csak a kíséret volt a feladatunk, hanem a kiállítás folyamán igazi szakmai konzultációra került sor a kíséret és a diákok között, s az úton hazafelé is folytatódott a látottak elemzése. Idén több pavilon nyílt, mint eddig s a felhőtlen exkurziót csak a szűnni nem akaró eső zavarta.

A bemutatók igazán érdekesek voltak. A diákok megtekinthették a valóságban azt, amiről az órákon tanultak, tanulnak és tanulni fognak. Érdekes volt látni, hogy hogyan valósul meg egy-egy szakmai elképzelés, hogyan ölt testet egy-egy koncepció és azokat hogyan prezentálják az autógyárak a valóságban. A diákok megismerkedhettek az autógyártás legújabb csodáival, autókkal, új típusú motorokkal, új dizájn irányzatokkal és koncepciókkal. A legtöbb diák hiányolta néhány jelentős gépkocsigyár termékeinek jelenlétét, pl.: AUDI, BMW, FIAT. Igaz kárpótolta kissé ezt a hiányt több ritka, egyedi, csodás sportkocsi bemutatása. Emellett örömmel töltött el bennünket az is, hogy nem feledkeztek el a tradíciókról sem a rendezők, ugyanis diákjaink megtekinthették a veterán TATRA, SKODA, LAURINT-KLEMENT teher és személygépkocsikat, melyeket csodás állapotban állították ki megtekintésre az érdeklődőknek, sokkal nagyobb létszámban, mint eddig.