website created by
orbie computers

 


Tanulmányi kirándulás
c2i - 2016. június 09.


Iskolánk nagy hangsúlyt fektet diákjaink ismereteinek maximális bővítésére az elméleti és gyakorlati oktatás területén is. Autószerelő és gépész diákjain számára is gyakorlati ismereteiket igyekszünk különféle exkurziók szervezésével bővíteni. Ilyen alkalmak a gyárlátogatások , ahol gyakorlati ismeretekre tesznek szert. Nagyon fontos, hogy lássák az elmélet hogyan alkalmazható a gyakorlatban, s miként jelenik meg egyes gyártási folyamatok szerves részeként.
Az autószerelő szakma és gépeszeti szak diákjai megismerkednek az elméleti oktatás keretén belül az autó- és repülőgépgyárak által használt legújabb anyagokkal is, mint például a karbon, kevlár vagy aramid alapú anyagokkal. Ezek a modern kor új anyagai kitűnő mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek, széleskörű felhasználásúak, viszont drágák is.
Pár hetes szervezés után sikerült megvalósítani diákjainknak egy ilyen témakörű gyárlátogatást olyan üzembe, ahol ezekkel az anyagokkal dolgoznak, ezekből készítenek magas minőségű gépjármű- és repülőgép alkatrészeket, amely Szlovákia egyetlen ilyen termelésű gyára.
Ez a gyár a c2i – composites és Dunaszerdahelyen található. Az év START UP cége kitüntetést nyerte el, s ezt a neves címet Szlovákia köztársasági elnöke adta át pár hete személyesen itt, Dunaszerdahelyen.
Ebbe a cégbe látogattunk el június 9.-én diákjainkkal a II.C és az I.F osztályokból. Patric Hessel a gyár tulajdonosa és igazgatója kitűnő szakemberekre bízta a gyárlátogatásunk vezetését, így magasszintű szakmai ismeretekre tettek szert diákjaink. Prezentáció keretében bemutatták nekünk úgy a gyár profilját, mint a fejlődését is, és több késztermék ismertetése is helyet kapott. A termelési bemutató mindentfelölelő és részletes volt. Bemutatták és megismerhettük a legminőségesebb kompozitanyagokat, a gyártáshoz szükséges technológiát és a technológiai folyamatokat is.
Igazán érdemes volt ezt a céget megnézni. Minden résztvevő diákunk élményekkel gazdagon, sok új tapasztalattal tért haza.
Köszönjük az iskolánk vezetőségének és a c2i vezetőinek ezt a tartalmas napot !