website created by
orbie computers

 


Iskolai exkurzió a győri Széchényi István egyetem belsőégésű motorok tanszékére és a győri AUDI HU gyárba
2015 október 2.-án


Ezúttal ismét ellátogathattunk külföldön olyan helyekre, ahol magas szintϋ bemutatásra kerϋltek szakmai ismeretek, tanulási lehetöségek és az AUDI HU autógyár legújabb termékei: az AUDI A3, AUDI TT coupé gépkocsik, és azok ősszeszerelései és motorainak gyártása. A bemutatók és látványosságok igazán érdekesek voltak. A diákok megtekinthették a valóságban mindazt, amiröl az órákon tanultak és tanulni fognak. Nagyon sok új koncepciót lehetett látni, melyek emelték az amúgy is nagyon magas szintü bemutatókat.

    A délelőtti órákban kapott teret az exkurzión a győri Széchényi István egyetem belsőégésű motorok tanszékérének megtekintése. Külön köszönet a tanszék dolgozóinak: Németh Márknak és Paulovics Lászlónak akik körülkalauzolták diákjainkat az egyetem ezen tanszékén és annak laborató- riumaiban, s bemutatták világszinvonalú berendezéseiket a belsőégésű motorok vizsgálására és azok működését.

Győr város és talán Magyarország legnagyobb autógyára az AUDI HU volt uticélunk második állomása. Több éves próbálkozás után sikerült 2015 október 2.-ra déli 12 órára időpontot kapnunk. Így hát ezen látogatás nagy várakozással töltött el minden diákunkat. Az AUDI HU győri részlege a 2014-es évben közel 2 millió motort és 136 ezer autót gyártott. 11,5 ezer dolgozó kap itt munkalehetőséget a 4 millió négyzetméter gyárterületen. Ez a gyárlátogatás felejthetetlen, diákjaink láthatták a valoságban, hogy hogyan válik csodás egységgé és egésszé sok ezer apró fémdarabka egy gyönyörű AUDIVÁ.

2015. október 2.-án reggel 8 órakor 53 diákunk /I.F., II.G, III.B., III.C., II.C., osztályok/ indult útnak Győrbe, 3 tanár kíséretében / Ing.Füsi Ferdinand, PaedDr. Bosnyák István és JuDR. Seregi Vilmos/. Diákjaink egy nagy autóbuszt töltöttek meg, s szívüket pedig teljes kíváncsisággal. A diákok megismerkedhettek az autógyártás legújabb csodáival, autókkal, új típusú motorokkal, új dizajn irányzatokkal és koncepciókkkal, modern technológiákkal és technológiai berendezésekkel.

A tanulmányi út kitűnően sikerült Köszönet iskolánk vezetőségének, hogy megszervezhettük ezt diákjaink szakmai épülésének érdekében.

kidolg. Ing.Füsi N.